Temakveld 

17.02.2023

Simon Didriksen som var vår gjest, han hold innlegg om «Gjennom angsten ut i livet» . 

Didriksen startet innlegget med å lese noen utvalgte av sine dikt, som han selv kaler for en del av «sykdoms dikt». Han berørte oss med sine vakre ord når han beskrev angsten, de ulike opplevelsene, måten han ble møtt på av helsevesenet og sin sosial nettverk.

Simon er dyktig formidler, han har fargerikt språk og unike metaforer, som gjør historien levende. Gjennom sine dikt og fargerike bilder, beskriver Didriksen sin recovery prosess.

Han forteller at han finner mening i livet gjennom å formidle håp til andre. Han legger til at alle kan ha unik opplevelse i møte med angst og andre psykiske reaksjoner.

Didriksen er selv takknemlig for at gjennom diktene har han blitt kjent med mange som har hatt lignende erfaringer, og har høstet mange positive tilbakemeldinger fra kjente og ukjente.

Han la til, "det at folk kjenner seg igjen i mye av det jeg beskriver, har gitt meg masse glede".  Videre sier han at "det er viktig med å skape åpenhet om disse erfaringene som vi mennesker gjennomgår, for å gjøre det mindre skremmende og at den enkelte ikke føle på å lide i ensomhet".

Didriksen har tidligere jobbet som lærer. Gjennom egen erfaring med psykisk helse, har han byttet karriere til forfatter og natur fotograf. Han har gitt ut tre diktbøker. I tillegg har han spesielt talent som fotograf, han har tatt mange vakre bilder fra vill natur og har fanget unike øyeblikk med sitt kamera.