Vanessa Poblete

31.07.2023

Min favorittsetning er: "Jeg er mer enn min diagnose" . Jeg klarte å komme meg ut av stigmaet "diagnose", og denne setningen holder meg utenfor den boksen.

Jeg er chilener og har bodd i Norge i 28 år. Jeg har 3 vakre barn og jeg nyter tiden hjemme med dem og aktivitetene vi gjør som familie. Jeg jobber også med at barna mine holder motivasjonssamtaler for pårørende som bor sammen med en person med en psykisk diagnose. 

I ROM-Agder

Hos ROM-Agder jobber jeg som koordinator for Likeperson og erfaringskonsulent-arbeidet, det er en jobb jeg elsker fordi den har med min egen Recovery. Jeg er også kontaktperson innen psykisk helseområdet på sykehuset og til 3 tilknyttede organisasjoner som behandler psykiske problemer. Alt mitt eksterne arbeid er knyttet til arbeidet jeg gjør på ROM-Agder. Jeg skriver engasjerende artikler om min livserfaring og er stadig på utkikk etter sosiale medier-kontakter, unge voksne eller eldre som kan ha et psykisk sammenbrudd.


I ROM-Agder har vi enda flere muligheter til å vokse og gjøre nye ting, men jeg ser at vi hvert år må jobbe hardt for å få penger fra kommunen, som ikke lar oss gjøre mer enn det vi allerede gjør. Derfor tror jeg vi trenger mer støtte og omtanke fra myndigheter og politikere.

Vår styrke som ROM-Agder er at vi ikke gir opp, vi har mye styrke til å holde ut og vi er et sterkt lag i det vi tenker og tror, ​​derfor gjør vi ting bra.